Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Εγκαίνια και αγώνες στο αεροδρόμιο των Σερρών


Το απόγευμα του Σαββάτου (17/6) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αεροδρομίου Σερρών«Εμμανουήλ Παπάς», από την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Έπειτα από την αδειοδότησή του και την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Σερρών, (το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί μικρά αεροσκάφη), ανοίγονται νέοι δρόμοι για τον τουρισμό, αλλά και τον αεραθλητισμό για τις Σέρρες.

Επίμονες προσπάθειες της Αερολέσχης Σερρών

Το αεροδρόμιο λειτούργησε μετά από τις επίμονες προσπάθειες των μελών της  Αερολέσχης Σερρών (η οποία έχει και τη διαχείρισή του)που με πρωτεργάτες τον Πρόεδρο κ. Γ.Βασιλείου και το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μαδεμλή κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κάνουν το όνειρο των μελών της λέσχης πραγματικότητα.

Ενθουσιασμένη η ΥΜΑΘ

Η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε ενθουσιασμένη από τον χώρο και τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ομολογώντας πως η μόνη της επαφή με τα αεροπλάνα ήταν οι πτήσεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα με αεροσκάφη της… “γραμμής” για την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων. Υποσχέθηκε να βοηθήσει όπως μπορεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στην προτροπή του Προέδρου και «τόλμησε» να κάνει μια πτήση «εθισμού» πάνω από την πόλη των Σερρών με πιλότο τον Γραμματέα της αερολέσχης Γιάννη Μαδεμλή.

Αρωγός ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά

Το αεροδρόμιο ανήκει διοικητικά στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά και ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας στο σύντομο λόγο του υποσχέθηκε κι αυτός με τη σειρά του, πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Αερολέσχης Σερρών για την λειτουργία και επέκταση του αεροδρομίου.

Τίμησαν με την παρουσία τους

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, ο δημοτικός σύμβουλός και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερρών Στεφανος Φωτιάδης και πολλοί απλοί πολίτες.

Εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις

Οι θεατές απόλαυσαν αεροπορικές επιδείξεις από τα μέλη της αερολέσχης, με διάφορα πτητικά μέσα, ενώ συμμετείχαν και πιλότοι με τα αεροσκάφη τους  από άλλες αερολέσχες της χώρας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες που διεξήχθησαν στο αεροδρόμιο Σερρών την επαύριο Κυριακή 10.00 π.μ. με 2.00 μ.μ
Πηγή: epiloges.tv , anexartitos.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...