Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση για την Παγκόσµια Ηµέρα του Ερυθρού Σταυρού στις Σέρρες


Βίντεο : epiloges.tv


Ο τιμηθείς κ. Φ. Καχπάνης με την πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα του Π.Τ. Σερρών του Ε.Ε.Σ., Μ. Θεοδωρίδου και Ε. Γεωργιάδη, αντίστοιχα και μία εθελόντρια αδελφή.



Εορτάστηκε και στην πόλη μας η Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Το Περιφερειακό Τμήμα Σερρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσε μια ωραία εορταστική εκδήλωση, το απόγευμα της Τετάρτη 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ Resort της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.
Συμμετείχαν, τα μέλη του Δ.Σ. του Τμήματος, Εθελόντριες, Εθελοντές και Σαμαρίτες του Ε.Ε.Σ., ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρώην πρόεδρος του Π.Τ. Σερρών του Ε.Ε.Σ. κ. Φώτιος Καχπάνης με την σύζυγό του κα Σταυρούλα εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και πολλές φίλες του Ε.Ε.Σ.
Η πρόεδρος του Δ.Σ.. του Π.Τ. Σερρών κα Μαρία Θεοδωρίδου, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό είπε:
Εορτάστηκε και στην πόλη μας η Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. Το Περιφερειακό Τμήμα Σερρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσε μια ωραία εορταστική εκδήλωση, το απόγευμα της Τετάρτη 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ Resort της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.
Συμμετείχαν, τα μέλη του Δ.Σ. του Τμήματος, Εθελόντριες, Εθελοντές και Σαμαρίτες του Ε.Ε.Σ., ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών κ. Αθαν. Μασλαρινός, ο πρώην πρόεδρος του Π.Τ. Σερρών του Ε.Ε.Σ. κ. Φώτιος Καχπάνης με την σύζυγό του κα Σταυρούλα εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και πολλές φίλες του Ε.Ε.Σ.
Η πρόεδρος του Δ.Σ.. του Π.Τ. Σερρών κα Μαρία Θεοδωρίδου, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό είπε:
«κ. Περιφερειακέ Σύμβουλε της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,
κα Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ. Νοσοκομείου Σερρών,
Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων,
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του Ε.Σ.,
Αγαπητές εθελόντριες και αγαπητοί εθελοντές του Περιφ/κού Τμήματος Σερρών,
Σας καλησπερίζω και σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση κατά την οποία εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου,έχοντας ως σημείο αναφοράς την 8η Μαΐου, ημέρα γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, του Ερρίκου Ντυνάν, ενός ανθρώπου που σημάδεψε με την παρουσία του το 2ο μισό του 19ου αιώνα, αλλά και τις αρχές του 20ου αιώνα, ενός οραματιστή, ενός σπουδαίου ανθρώπου.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, στην Ελλάδα, στις μέρες μας, 140 χρόνια μετά την ίδρυση του Ε.Ε.Σ., η ανάγκη για βοήθεια δεν έλειψε, απλά έχει αλλάξει μορφή. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- με νέο πρόσωπο- είναι και πάλι παρών, καθώς,
 όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει ανθρωπιά,
όσο υπάρχουν ανάγκες, κάποιοι θα εμπνέονται να τις καλύπτουν,
όσο υπάρχει πόνος, φτώχεια, εγκατάλειψη, πείνα, πόλεμος,
οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα οραματίζονται και θα προσπαθούν για έναν καλύτερο κόσμο…  
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καλέσω στο βήμα τον κεντρικό ομιλητή, τον κ. Ευστράτιο Γεωργιάδη, εθελοντή Νοσηλευτικής, αλλά και Γενικό Γραμματέα –εδώ και μερικούς μήνες- του Περιφ/κού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Σερρών, για να αναπτύξει την ομιλία του σχετικά με τον εορτασμό της σημερινής ημέρας.
κ. Γεωργιάδη, ο λόγος σε εσάς»!
Ο κ. Γεωργιάδης, εκπαιδευτικός στο 12ο δημοτ. σχολείο Σερρών, αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν τον Ερρίκο Ντυνάν στην ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού, αίτια ανθρωπιστικής σημασίας, στην πάνω από 100 χρόνια παγκόσμια προσφορά και αλληλεγγύη στον άνθρωπο, κυρίως σε περιόδους πολέμων αλλά και ειρήνης.
Ο ομιλητής τόνισε ότι το έργο του Ερυθρού Σταυρού είναι πολυδιάστατο σε 190 χώρες, περίπου, ενώ αναφερόμενος στην δραστηριότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στη διάρκεια δύσκολων περιόδων, η ανταπόκρισή του είναι άκρως αποτελεσματική.
Ειδική μνεία έκανε στο μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την αθρόα είσοδο προσφύγων από εμπόλεμες χώρες της Ασίας και Αφρικής, τονίζοντας ότι ο ΕΕΣ ανταποκρίθηκε επάξια στην αποστολή του.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ευστρ. Γεωργια΄δης, ως γνώστης της σύγχρονης τεχνολογίας, είχε μεριμνήσει για την προβολή σε οθόνη, από βίντεο γουόλ, εικόνων από τη ν κατά καιρούς δραστηριότητα του Ε.Ε.Σ. αλλά και του Π.Τ. Σερρών του Ε.Ε.Σ.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Θεοδωρίδου ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για την συνοπτική αλλά πλήρη νοημάτων και γεγονότων ομιλία του και πρόσθεσε «θα μου επιτρέψετε να περάσω στο β΄ μέρος της αποψινής εκδήλωσης, καθώς σήμερα βρίσκεται μαζί μας ο απερχόμενος -εδώ και μερικούς μήνες- Πρόεδρος  του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Σερρών, ο αγαπητός Φώτης Καχπάνης. Για όλα αυτά που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στο Τμήμα ο κ. Καχπάνης – κι εδώ αξίζει να αναφέρω ότι στα 25 συνολικά χρόνια διετέλεσε Ταμίας του Τμήματος από το 1992, όπως επίσης και Πρόεδρος αυτού από το 2011 και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, όπου και παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους- το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Σερρών  αποφάσισε ομόφωνα να τον τιμήσει τη σημερινή ημέρα.  
 Ακολουθεί απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Τμήματος. Θα καλέσω και πάλι τον Γεν. Γραμματέα του Ε.Ε.Σ. του Τμήματος Σερρών, τον κ. Ευστράτιο Γεωργιάδη να διαβάσει το απόσπασμα του πρακτικού και θα παρακαλούσα προηγουμένως τον κ. Φώτη Καχπάνη να έρθει κοντά μας….».         
Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, ο κ. Φ. Καχπάνης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες για την απόφαση του Δ.Σ. να τον τιμήσει, αναφέρθηκε εν συντομία στα χρόνια που ήταν μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ., τονίζοντας ότι ήταν χρόνια δημιουργικά, προσφοράς στον συνάνθρωπο, γι’ αυτό και ευχαρίστησε τους κατά καιρούς συνεργάτες του.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μ. Θεοδωρίδου κλείνοντας την εορταστική εκδήλωση είπε:
«Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που διαθέτουν αρκετό από τον προσωπικό τους  χρόνο, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού και παράλληλα να τους προτρέψω να το κάνουν ακόμη πιο δυναμικά στο μέλλον, ενώ θα ήθελα να απευθύνω κι έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό στους δόκιμους εθελοντές  Σαμαρείτες, Διασώστες -το νέο «αίμα» - διαβεβαιώνοντάς τους πως τους περιμένουμε με ανυπομονησία όλοι οι παλιοί εθελοντές να προσφέρουν κι αυτοί τις υπηρεσίες τους στο Τμήμα.
»Κλείνοντας τη σημερινή μας εκδήλωση, εκ μέρους του Δ.Σ., θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που τόσα χρόνια στηρίζετε με κάθε τρόπο το έργο του Ερυθρού Σταυρού και να σας υποσχεθώ, εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, όλα τα μέλη του Δ.Σ. , αλλά και όλοι οι εθελοντές του Τμήματος Σερρών, ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουμε τα μέγιστα όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και  γενικότερα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Πηγή κειμένου: eproodos.gr


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...