Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός στη ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Νομού Σερρών 24-9-2017


Στην ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ τα μέλη, οι χορευτές, οι χορωδοί και οι φίλοι έδωσαν το παρόν στον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας λειτουργικής περιόδου 2017- 2018, που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο στην αίθουσα του συλλόγου επί της Ομήρων 9, σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.30 το πρωί. 











Στην φιλόξενη έδρα της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών πραγματοποιήθηκε ο  καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός με την συμμετοχή πολλών μελών, χορωδών, χορευτών και φίλων της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών . Το πρωί της Κυριακής  24 Σεπτεμβρίου 2017, με τις ευλογίες και τις ευχές της εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξη των μαθημάτων στη χορωδία και στα χορευτικά τμήματα της ΘΕΝΣ,  της νέας λειτουργικής  περιόδου 2017- 2018,  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου, στην Ομήρων 9, στις Σέρρες.
Η πρόεδρος της ΘΕΝΣ, κ. Ανθούλα Ευσταθοπούλου, απευθύνοντας  σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Εστίας, που στηρίζουν τις δράσεις της γιατί χωρίς την βοήθεια τους δεν θα μπορούσαν να γίνουν και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.
Κάνοντας δηλώσεις στη «Σ», η πρόεδρος της ΘΕΝΣ, κ.Ευσταθοπούλου ανέφερε «Όπως κάθε χρονιά και φέτος η Θρακική Εστία κάνει τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού και τραγουδιού , χορωδίας δηλαδή για το 2017-2018. Περιμένουμε να ρθουν τα μέλη μας, οι χορευτές μας, οι χορωδοί και πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή,  από μικρά παιδιά από 5 χρόνων και όσο αντέχει κανείς  να χορεύει και να τραγουδάει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έρχονται στην Θρακική Εστία.  Κάνω έκκληση στους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους πολιτιστικούς συλλόγους και να μαθαίνουν τα παιδιά μας την παράδοσή μας, την ιστορία μας».  
«Σκοπός της Θρακικής Εστίας» σημείωσε η κ. Ευσταθοπούλου και συνέχισε «είναι η διάδοση της θρακιώτικης παράδοσης και η γνώση της ιστορίας μας. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα από τα πράγματα που είμαστε περήφανοι ως  έλληνες είναι η παράδοση και ο πολιτισμός μας. Εμείς ως θρακική Εστία έχουμε  θέσει πάλι πολλούς στόχους, πολλές εκδηλώσεις ,σημαντικές. Έχουμε κάνει αίτημα σε συνεργασία με την ΠΟΘΣ να έρθει στις Σέρρες η Παναγία η Κοσμοσώτειρα, η προστάτιδα των Θρακιωτών, το διάστημα που θα γιορτάζει η πόλη μας τους Παμμέγιστους Ταξιάρχες. Θα συναντηθούμε με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας κ. Θεολόγο για να διοργανώσουμε την έλευση της εικόνας. Ο σεβασμιότατος Αλεξανδρούπολης μας είπε ότι μπορεί στις 4 Νοεμβρίου να γίνει η υποδοχή της εικόνας στις Σέρρες και να αποχωρήσει στις 10 Νοεμβρίου 2017. Έτσι θα ξεκινήσουμε με ευλογία αυτή την χρονιά και ελπίζω να πάμε καλά» .
Η πρόεδρος της ΘΕΝΣ, αποκάλυψε και την μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζει η Θρακική Εστία, μια σημαντική εκδήλωση όπως τόνισε. «Πριν από το τέλος του έτους θα έχουμε μι απολύ μεγάλη εκδήλωση. Δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία . Θα περιλαμβάνει θεατρικά, δρώμενα, χορούς, τραγούδι, ότι αφορά την Θράκη. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι « Μες στα Σέρρας γκιζυρνώ (τριγυρνώ) ,την Θράκη αγναντεύω», θέλοντας να συνδυάσουμε τις Σέρρες και την Θρακική Εστία», κατέληξε η κ. Ευσταθοπούλου.  
Μετά την τέλεση του Αγιασμού και τον χαιρετισμό της προέδρου, κ.Ανθούλας Ευσταθοπούλου, ακολούθησαν κεράσματα και χορός από τα παιδιά του συλλόγου. Μεταξύ αυτών που τίμησαν την εκδήλωση ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Συλλόγους Ποντίων Επταμύλων « ΟΙ Ακρίτες», Παύλος Καρυπίδης, η έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» Δήμητρα Μετόκη, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΘΕΝΣ και πολλοί χορευτές και χορωδοί.
Στην ΘΕΝΣ χοροδιδάσκαλοι είναι ο Αλέξανδρος Ομηριάδης και η Ματένια Ανατολάκη ενώ στην διδασκαλία και στην διεύθυνση και της χορωδίας είναι η Στέλλα Βλαχοπούλου.
Στη ΘΕΝΣ, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών νηπίων, παιδικών, εφήβων και ενηλίκων καθώς επίσης και χορωδία ενηλίκων. Εγγραφές γίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες  από 7-9 μ.μ και κάθε Σάββατο 11.00-14.00 . Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2321063808 . Η έναρξη των μαθημάτων  έγινε χθες, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Βασίλης Μετόκης
video : epiloges.tv

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...