Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υποδέχτηκε τη «Φλόγα της Αγάπης»

Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε το μεσημέρι της Παρασκευής 8/9/2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης , ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός υποδέχτηκαν με θέρμη του διοργανωτές και τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους , που μετέφεραν τη φλόγα της ελπίδας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας ,που διοργανώνει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
 Ο Γιάννης Μωυσιάδης συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για την εν λόγω δράση και επισήμανε πως το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να σταλεί παντού, ώστε να υπάρχει  διαρκής ετοιμότητα για την κάλυψη αναγκών που τυχόν προκύπτουν.
Παράλληλα δήλωσε για ακόμη μια φορά πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στέκονται πάντα αρωγοί σ ‘ αυτήν την σημαντική προσπάθεια και τόνισε μάλιστα πως ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας έχει την δική του τράπεζα αίματος , πραγματοποιώντας δύο φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία.
«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σ’ αυτόν τον αγώνα για τη μετάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς αίματος» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης  Αλέξανδρος Τσελεπής, ο οποίος επισήμανε τη συνεισφορά της Περιφέρειας προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον, η Κατερίνα Τζιούρα , διευθύντρια αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, τόνισε πως παρά το ενθαρρυντικό γεγονός ότι ο νομός μας είναι αυτάρκης σε αίμα ο αγώνας για την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ.
Οι Σέρρες αποτελούν για ακόμη μία φορά έναν από τους σταθμούς της φλόγας που περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα ,ώστε να σταλεί το μήνυμα της αναγκαιότητας της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Τη Λαμπαδηδρομία στην πόλη των Σερρών διοργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης ως μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και την Αιμοδοτική Φλόγα μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι του ΤΕΦΑΑ Σερρών ,της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της αστυνομίας Σερρών.


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...