Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Σύσκεψη με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ

Θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και λύσεις που πρέπει να δοθούν ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/12/2017 στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά και σ’ αυτήν συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η μεταβίβαση της εποπτείας των ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες, με σχετικό νόμο που βρίσκεται σε ισχύ από την άνοιξη του 2017. Όπως τονίστηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου έχει κάτι ό, τι προβλέπεται ώστε να λυθούν προβλήματα λειτουργίας των ΤΟΕΒ. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι είναι η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα ανά την Ελλάδα που έχει ήδη συστήσει τον απαιτούμενο ελεγκτικό μηχανισμό ώστε να μπορούν οι ΤΟΕΒ να προχωρούν σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...