Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τιμήσαμε τους πεσόντες ένστολους


Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ πεσόντων στρατιωτικών στους αγώνες του ελληνικού έθνους ετελέσθη το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στο στρατιωτικό τμήμα του Α΄ Κοιμητηρίου Σερρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων ενώ κατά διαστήματα διμοιρία στρατιωτικών έριχνε τιμητικές βολές.
Στεφάνια κατέθεσαν ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης κ. Αλεξ. Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Γ. Γάτσιος.
Λίγο αργότερα το 10ο Σ.Π. διοργάνωσε δεξίωση σε κατάστημα έξω από το Α΄ Κοιμητήριο. Το μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών.


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Πριν από την τέλεση του μνημοσύνου στο Στρατιωτικό Τμήμα ο Ποιμενάρχης μας κ.κ.  Θεολόγος, ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Κρίσεως,  στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Α΄ Κοιμητηρίου.  Λίγο πριν από την απόλυση ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τα κόλυβα που έφεραν πολυάριθμοι πιστοί στη μνήμη των προσφιλών τους κεκοιμημένων.
Ο κ. Θεολόγος στο κήρυγμά του τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται το θάνατο αλλά να προετοιμάζονται για αυτόν μέσα από έργα φιλανθρωπίας και αγαθοεργιών.
Θα έρθει, είπε, ημέρα της Κρίσεως, με τη Δευτέρα Παρουσία του Δημιουργού. Για εκείνη την ημέρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε όλοι πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.





Πηγή: eproodos.gr, epiloges.tv


81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...